Όλγα Γαβριηλίδου

Ολγα Γρη. Γαβριηλιδου

profileSmall

Η Όλγα Γαβριηλίδου έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με Άριστα και υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Ιδιαιτέρως έχει εντρυφήσει στα χρόνια των σπουδών της στην νευροφυσιολογία και την ψυχοπαθολογία του γήρατος σε συνάρτηση με τις γνωστικό - συμπεριφορικές του εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια σπούδασε Γραφολογία στη έγκριτη Σχολή Γραφολογίας του Cambridge, μελετώντας την γραφή στο πλήρες φάσμα της, παίρνοντας ανώτερο πτυχίο τόσο στη Δικαστική όσο και στην Αναλυτική Γραφολογία.

Στη Δικαστική Γραφολογία οι σπουδές της περιελάμβαναν σε μεγάλο βαθμό μελέτη όλων των αξιωμάτων της Δικαστικής Γραφολογίας, συστηματική εφαρμογή των διεθνών κανόνων εξέτασης εγγράφων και πρακτική εκπαίδευση με τον πάσης φύσεως εξειδικευμένο εξοπλισμό που στελεχώνει το εργαστήριο ενός καταρτισμένου Δικαστικού γραφολόγου (stereoscopic microscopes - comparison microscopes – ESDA – video spectral comparator – SEM – polarized light microscopes) προκειμένου να καθίσταται ικανή κάθε φορά και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες να εξακριβώνει με ακρίβεια την πατρότητα ή να τεκμηριώνει την πλαστότητα του εκάστοτε Αμφισβητούμενου εγγράφου ή δείγματος γραφής.

Στην Αναλυτική Γραφολογία εντρύφησε στα 300 και πλέον χαρακτηριστικά του γραφικού χαρακτήρα ώστε να μπορεί να τοποθετείται ορθά απέναντι στη γραφική διαδικασία και να αποκωδικοποιεί τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε προσωπικότητας.

Έχει μελετήσει διεξοδικά την παιδική γραφή και την γραφή των ατόμων με ψυχικές νόσους (κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή κτλ) καθώς και τα προβολικά τεστ του Δέντρου (Tree drawing analysis) και το Star - Wave test τα οποία χρησιμοποιεί συνδυαστικά για την ακριβέστερη ανάλυση προσωπικότητας του κάθε ατόμου αλλά και την έγκαιρη διάγνωση ψυχικών ή νευρολογικών παθήσεων.

Ο συνδυασμός των σπουδών της στην Ψυχολογία, στην Αναλυτική και στη Δικαστική Γραφολογία όπως επίσης και η εξαιρετική της εμπειρία στο αντικείμενο την καθιστούν εξειδικευμένη ερευνήτρια εγγράφων (CDE) (μία από τις λίγες στην Ελλάδα).

Ζει στη Χίο και εργάζεται ως Δικαστική Γραφολόγος αναλαμβάνοντας ποινικές και αστικές υποθέσεις από τις αρμόδιες εισαγγελίες και τα πρωτοδικεία του κράτους και ως Αναλυτική Γραφολόγος αναλύοντας ιδιωτικά ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών της προσωπικότητας για ποικίλους σκοπούς και δημιουργώντας ομάδες αυτοβελτίωσης μέσω της διδασκαλίας ανάλυσης της προσωπικής γραφής.

Είναι υποψήφια Διδάκτορας σε θέματα Ψηφιακής Ιδιωτικότητας του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Διδάσκει Δικαστική Γραφολογία στη Σχολή Γραφολογίας του Cambridge. Eίναι επίσημη εισηγήτρια Δικαστικής και Αναλυτικής Γραφολογίας του ηλεκτρονικού ιστότοπου www.webseminars.gr και μέλος της Ένωσης Διπλωματούχων Γραφολόγων της Μεγάλης Βρετανίας.

Το εργαστήριό της περιλαμβάνει εξειδικευμένο σύγχρονο εξοπλισμό και διεθνή συγγράμματα της Δικαστικής και Αναλυτικής Γραφολογίας και της Ψυχολογίας.

 

 

Links:
https://webseminars.gr
http://www.csog.org
http://www.aqg.org.uk

Copyright 2018 Graphoanalysis.gr

Developed by Ilias Benetos